Αποτελέσματα τοπικού διαγωνισμού euso-2018

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για 3η φορά στα Βόρεια Δωδεκάνησα με ιδιαίτερη επιτυχία στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κω (ΕΚΦΕ) ο τοπικός προκριματικός διαγωνισμός για την 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2018.

 Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα που σε αυτό συνέβαλλαν όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές, οι συνοδοί καθηγητές, η επιτροπή του διαγωνισμού και οι επιτηρητές-αξιολογητές.

Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μία ή δύο τριμελείς ομάδες μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου (γεννημένοι μετά την 1-1-2001).

Λόγω νησιωτικότητας, κατ΄ εξαίρεση δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία της αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Κω:
α) να συμμετάσχουν όσα σχολεία το επιθυμούν και με 2η ομάδα, και
β) να προκριθούν, δύο ομάδες για την συμμετοχή τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό. Η μία ομάδα θα είναι αποκλειστικά από σχολεία της Κω και η άλλη ομάδα θα είναι αποκλειστικά από σχολείο των υπόλοιπων νησιών αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Κω.

Για να ισχύσουν τα παραπάνω απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές ομάδων, από σχολεία της Κω και τρεις συμμετοχές ομάδων από σχολεία εκτός της Κω.

Το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου συμμετείχε με δύο ομάδες:

1η ομάδα: Καραφύλλης Νικόλαος, Πεταλάς Γεώργιος και Σκυλλά Ειρήνη

2η ομάδα: Καρδούλιας Ανδρέας, Μαγριπλής Γεώργιος και Πατέλλη Χαρίκλεια

Συμμετείχαν συνολικά 33 μαθητές από όλα τα Γενικά Λύκεια της Κω και της Καλύμνου. Όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος, γνώρισαν τις φυσικές επιστήμες και από την πειραματική σκοπιά. Διαγωνίστηκαν σε τριμελείς ομάδες, ενθαρρύνοντας την συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς που είναι ατομικοί.

Οι δύο ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την Κω και την Κάλυμνο είναι:

 

Σχολείο - ομάδα

βαθμολογία

1η θέση

1ο Γενικό Λύκειο Κω - 1η ομάδα

Σκουρμαλά Βάσια     Παπαγεωργίου Βασίλης Σάβιτς Γιάννα

269/300

2η θέση

2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου - 1η ομάδα
(Καραφύλλης Νικόλαος, Πεταλάς Γεώργιος, Σκυλλά Ειρήνη)

218,5/300

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Ε.Κ.Φ.Ε. Κω στην πλατεία Ευαγγελίστριας - Ασφενδιού στην Κω.

Οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν, θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στην τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου 2018, και θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. της Νότιας Ελλάδας. Από τον τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί η μία τριμελής ομάδα μαθητών που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 28 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2018.

Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ της Κω, κ. Παπαδάκη Ιωάννη για την προσπάθεια που κατέβαλλε και φέτος για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και τους επιτηρητές - διορθωτές για τον κόπο και την άψογη στάση τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Τα παιδιά προετοίμασαν στη Φυσική η κα Τσιριγώτη Γεωργία, στη Βιολογία ο κος Παντελής Ιωάννης και στη Χημεία ο κος Τριαντάφυλλος Μιχάλης.

Η 1η ομάδα μας συνεχίζει την προετοιμασία για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό Euso στην Αθήνα.

9-12-2017 040

 

 

9-12-2017 0959-12-2017 065

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
238
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
157044

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα0
Χθες2
Εβδομάδα5
Month27
All7366

Currently are 6 guests and no members online

Lesson plan Motion