Συμμετοχή του σχολείου μας σε διαγωνισμούς

Στην προσπάθειά μας να παροτρύνουμε τους μαθητές να "ξεσκονίσουν" τις γνώσεις τους στα βασικά μαθήματα, να προβληματιστούν γύρω από ευρύτερα κοινωνικά,πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα και να εκφραστούν καλλιτεχνικά (ατομικά ή ομαδικά) συμμετέχουμε για το σχολικό έτος 2012-2013 στους ακόλουθους διαγωνισμούς:

 

 

1) Διαγωνισμός Φωτογραφίας: Αειφόρο Αιγαίο - Ο τόπος μου

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπώσουν οι μαθητές με τον φωτογραφικό τους φακό πτυχές της καθημερινής τους ζωής στο νησί, που θα επιθυμούσαν να αλλάξουν (π.χ. πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων  και  ομβρίων υδάτων, έλλειψη υποδομής για ΑΜΕΑ, πολεοδομικές παρεμβάσεις που διαταρράσσουν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του νησιού κ.α.) αλλά και όμορφα στοιχεία του νησιού που θα επιθυμούσαν να διατηρηθούν και να αναδειχθούν (π.χ. τοπία φυσικού κάλλους, αναρριχητικές διαδρομές, αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί κ.α.)

 

2) Διαγωνισμός Σκίτσου: Κυκλοφοριακή αγωγή

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την ανάγκη τήρησης του ΚΟΚ αλλά και τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνει ο κάθε οδηγός, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Οι προτάσεις και οι προτροπές των μαθητών προς τους οδηγούς θα εκφραστούν μέσα από σκίτσα ή κόμικς.

 

3) Διαγωνισμός Διηγήματος / ποίησης: Καλύμνιοι μετανάστες του χτες και του σήμερα

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την ιστορία του τόπου τους και να τους ευαισθητοποιήσει γύρω από το θέμα της μετανάστευσης, τις δυσκολίες προσαρμογής στις νέες πατρίδες, τη νοσταλγία για το νησί και τους συγγενείς που αποχωρίστηκαν, τον ρατσισμό που ενδεχομένως εισέπραξαν στον ξένο τόπο κ.α.Το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό θέμα, που αφορά όλο και περισσότερες οικογένειες στην Κάλυμνο, θα αποτελέσει την έμπνευση για τη συγγραφή ενός διηγήματος ή ποιήματος. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου και απαυθύνεται σε όλους τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που φοιτούν στο νησί μας.

διαγωνισμος

 

4) Διαγωνισμός Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Συμμετοχή μαθητών της Α΄και Β΄λυκείου

 

5) Διαγωνισμός Χημείας

Συμμετοχή μαθητών της Β΄λυκείου - Προετοιμασία των μαθητών με πειράματα στο εργαστήριο Χημείας κάθε Δευτέρα μετά τη λήξη του σχολείου.

 

6) Διαγωνισμός Βιολογίας

Συμμετοχή μαθητών της Α΄και Β΄λυκείου

 

7) Διαγωνισμός "Αειφόρο Σχολείο"

Ένας διαγωνισμός για σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις και προγράμματα σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, επιστημονικά, πολιτιστικά καθώς και σύγχρονες μαθητοκεντρικές διδακτικές προσεγγίσεις με την χρήση ΤΠΕ.

 

8) Διαγωνισμός ταινίας μικρού μήκους - Ρατσισμός, ξενοφοβία, μετανάστευση

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει το έναυσμα για προβληματισμό γύρω από τις διάφορες όψεις του ρατσισμού και τα γενεσιουργά τους αίτια και να ωθήσει τους μαθητές σε καλιιτεχνική έκφραση μέσα από τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους, με οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο.

afisa tainias3

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
238
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
157062

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα0
Χθες2
Εβδομάδα5
Month27
All7366

Currently are 13 guests and no members online

Lesson plan Motion