ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

 

 

 
   


Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η     Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α                     Κάλυμνος, 23/12//2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ,ΕΡΕΥΝΑΣ

& ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                                  Αρ. Πρωτ.: 301

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ                

 

ΠΡΟΣ:  

Διευθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου / ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Γεωργίου Μαύρου 2

85100 Ρόδος

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ανάσταση, 85200 ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καλογερή Κωνσταντίνα

ΤΗΛ:    22430 22625

FAX:    22430 28896

E-mail:mail@2lyk-kalymn.dod.sch.gr

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

 

                Η διεύθυνση καιο σύλλογος καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, επαναπροκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό ζητώντας την κατάθεση προσφορών από τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση πολυήμερης εκδρομής μαθητών του σχολείου μας- με τη συνοδεία εκπαιδευτικών και κηδεμόνων- στην Κρακοβία της Πολωνίας. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων.

       Η εκδρομή επαναπροκηρύσσεται κυρίως για αλλαγή των αρχικών ημερομηνιών(17/4-24/4). Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αρχικές ημερομηνίες συνέπιπταν με το Πάσχα των καθολικών, γεγονός που α) καθιστούσε τη διαμονή μας στο ιστορικό κέντρο αδύνατη λόγω μη διαθεσιμότητας των κεντρικών ξενοδοχείων β) μας επιβάρυνε οικονομικά με τη χρήση πούλμαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού η διαμονή μας θα γινόταν αρκετά χιλιόμετρα εκτός πόλης γ) ανέβαζε συνολικά το κόστος της εκδρομής, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή την περίοδο αυτή ο Σύλλογος διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της εκδρομής με διαφορετικές ημερομηνίες.

 

            Για τους παραπάνω λόγους η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 27 Μαρτίου 2016 έως 3 Απριλίου 2016 (7 διανυκτερεύσεις). Η προσφορά θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 

 • Μετάβαση με πλοίο από την Κάλυμνο στο Μαστιχάρι της Κω και από εκεί μετάβαση με μισθωμένο λεωφορείο στο αεροδρόμιο Κω, καθώς και επιστροφή με τον ίδιο τρόπο.
 • Αεροπορική μετάβαση μαθητών, συνοδών καθηγητών και κηδεμόνων από την Κω στην Κρακοβία (με απευθείας πτήση) και επιστροφή τους. Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων να περιλαμβάνει μόνο την ελάχιστη δυνατότητα μεταφοράς χειραποσκευής. Για επιπλέον αποσκευές, θα επιβαρύνεται οικονομικά και με δική του ευθύνη ο κάθε συμμετέχων.
 • Μεταφορές των μαθητών, των συνοδών καθηγητών και των κηδεμόνων με μισθωμένο λεωφορείο στην Κρακοβία, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής. Το λεωφορείο θα είναι στη διάθεση των μαθητών για όλες τις μετακινήσεις τους και θα πρέπει να διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο τουλάχιστον τριών (3) αστέρων στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας.
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο για κάθε ημέρα της εκδρομής / εναλλακτικά: μια δεύτερη τιμή για ημιδιατροφή (πρωινό και 1 γεύμα)
 • Οι μαθητές θα διανυκτερεύσουν σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια. Κατά περίπτωση και ανάλογα με το πλήθος των μαθητών θα πρέπει να είναι διαθέσιμη επιλογή για ένα ή δύο δίκλινα. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα διανυκτερεύσουν σε μονόκλινα δωμάτια, ενώ οι κηδεμόνες σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια.
 • Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και πρόσθετη προαιρετική ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή, συνοδού καθηγητή, συνοδού κηδεμόνα.
 • Την αντιμετώπιση της περίπτωσης που δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. εκλογές, χρεωκοπία, επισφαλείς πολιτικές εξελίξεις, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, ξέσπασμα πολεμικής σύρραξης που να καθιστούν το ταξίδι και τη διαμονή επισφαλή).
 • Την αντιμετώπιση της περίπτωσης αδυναμίας μετάβασης ακτοπλοϊκώς στην Κω λόγω απαγορευτικού απόπλου, οπότε η εκδρομή θα μεταφερθεί στην επόμενη δυνατή πτήση (αναχώρηση: 3 Απριλίου- επιστροφή 10 Απριλίου ή αναχώρηση 10 Απριλίου και επιστροφή 17 Απριλίου)
 • Προαιρετικά και εφόσον καθίσταται δυνατό: Συνοδό-διερμηνέα από το τουριστικό γραφείο σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Το ενδεικτικό πρόγραμμα της εκδρομής είναι:
 1. 1η μέρα: Αναχώρηση από Κάλυμνο για Κω, μετάβαση στο αεροδρόμιο της Κω και αναχώρηση με πτήση για Κρακοβία. Μετάβαση από το αεροδρόμιο της Κρακοβίας στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο (μετακίνηση με τα πόδια).
 2. 2η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο ? Μετακίνηση με τα πόδια: γνωριμία με την πόλη και το ιστορικό της κέντρο. Επίσκεψη στο λόφο και στο γοτθικό κάστρο Βαβέλ, βόλτα στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, (προαιρετικά) βόλτα στον ποταμό με τουριστικό ποταμόπλοιο. Γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και ανάπαυση. Βόλτα στην κεντρική πλατεία, επίσκεψη στη μεσαιωνική υφασματαγορά (που λειτουργεί σήμερα ως στοά με τουριστικά καταστήματα) και στον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας.
 3. 3η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο- Επιβίβαση στο πούλμαν και μετάβαση στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση. Επιστροφή στην πόλη, βόλτα (με τα πόδια) στην Εβραϊκή συνοικία Kazimierz, και στην παλιά Συναγωγή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ανάπαυση. Παρακολούθηση κονσέρτου σε καθεδρικό ναό του ιστορικού κέντρου.
 4. 4η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο- Επιβίβαση στο πούλμαν και μετάβαση στα αλατωρυχεία WIELICZKA. Ξενάγηση στην υπόγεια πόλη φτιαγμένη από αλάτι. Γεύμα στο χωριό Wieliczka σε παραδοσιακό Πολωνέζικο εστιατόριο. Επιστροφή στην πόλη, στάση στα εμπορικά πολυκαταστήματα στο σιδηροδρομικό σταθμό για αγορές και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ανάπαυση. Νυχτερινή έξοδος σε κέντρο με μουσική.
 5. 5η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο- Επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για το χειμερινό τουριστικό θέρετρο Zakopane. Παραμονή στο χιονοδρομικό κέντρο, βόλτα στο χωριό, γεύμα. Επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 6. 6η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο- Επίσκεψη στο εργοστάσιο / μουσείο του Σίντλερ- Επίσκεψη στο υπόγειο ιστορικό και αρχαιολογικό μουσείο της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη. Νυχτερινή έξοδος.
 7. 7η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο ?επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το Salwator, επίσκεψη στο ανάχωμα και στα τείχη του Kosciuszko, στο μοναστήρι των Νομπερτίνων και βόλτα στο παρακείμενο πάρκο. Γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Νυχτερινή έξοδος στην όπερα της Κρακοβίας.
 8. 8η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο- Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Επιστροφή στην Κω και από εκεί στην Κάλυμνο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Το πούλμαν χρειάζεται απαραίτητα στις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο, από και προς το στρατόπεδο του Άουσβιτς, τα αλατωρυχείαWIELICZKA, στο Zakopane, στο Salwator. Για τις απογευματινές και βραδινές βόλτες στο κέντρο της πόλης δεν είναι απαραίτητο το πούλμαν. Η μετάβαση θα γίνεται με τα πόδια με την προϋπόθεση ότι η διαμονή μας θα είναι σε ξενοδοχείο μέσα στο ιστορικό κέντρο. Αν αυτό καθίσταται αδύνατο λόγω μη διαθεσιμότητας, και για τη διαμονή μας προταθεί ξενοδοχείο σε απόσταση μεγαλύτερη από 500μ από το ιστορικό κέντρο, τότε στην τιμή θα λάβετε υπόψη ότι ζητάμε πούλμαν να είναι στη διάθεσή μας και τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

 

Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική συνολική τιμή (με ΦΠΑ) της εκδρομής ανά μαθητή, με πιθανό πλήθος συμμετοχής τους 34 μαθητές, 16 κηδεμόνες και 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς. Διευκρινίζεται πως η συμμετοχή των συνοδών εκπαιδευτικών θα είναι δωρεάν.

 

Οι σχετικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν έντυπα στο σχολείο (σε σφραγισμένους φακέλους που θα φέρουν εντύπως ή με σφραγίδα τα στοιχεία του προσφέροντος και την ένδειξη «Προσφορά για την εκδρομή των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου σχολικού έτους 2015-2016») μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 12:30μμ. Με την προσφορά θα κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ. Μετά τη λήξη του χρόνου κατάθεσης των προσφορών δεν θα γίνει δεκτή καμία προσφορά.

Οι προσφορές που θα κατατεθούν, θα ανοιχθούν ενώπιον της επιτροπής αξιολόγησης προσφορών την Παρασκευή 15/01 και ώρα 13:00μμ. Η τελική επιλογή δεν θα γίνει αποκλειστικά με κριτήρια οικονομικά, αλλά με κριτήριο την ασφάλεια των μαθητών μας. Διευκρινίζεται ότι δε γίνονται δεκτές αντιπροσφορές μετά την αποσφράγιση των προσφορών.

 

Η Διευθύντρια του Λυκείου

 

 

ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ,                           ΠΕ02 Φιλόλογος

 

 

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
225
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
136856

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα1
Χθες2
Εβδομάδα8
Month40
All6850

Currently are 7 guests and no members online

Lesson plan Motion