Επαγγελματικός προσανατολισμός

Επειδή ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι μαθητές του Λυκείου, και όχι μόνο, είναι η επιλογή επαγγέλματος, κι επειδή τα εκπαιδευτικά συστήματα αλλάζουν συνεχώς, ετοιμάσαμε μια παρουσίαση για το τρέχον εκπαιδευτικό μας σύστημα (όσα γνωρίζουμε προς το παρόν) μαζί με ό,τι στοιχεία καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σχετικά με επαγγέλματα που μπορεί να έχουν "ζήτηση" στο μέλλον. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Σε μια πρώτη προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τα παιδιά απ' όσο το δυνατόν πιο μικρή ηλικία, παρουσιάστηκε από καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου, παρουσία των διευθυντών των δύο ΓΕΛ του νησιού μας, στους μαθητές της τρίτης Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να παρουσιαστεί και στους μαθητές της τρίτης γυμνασίου και των υπόλοιπων γυμνασίων του νησιού. Σίγουρα θα το παρουσιάσουμε και στους μαθητές της Α και Β Λυκείου του σχολείου μας.

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στη σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ

στην οποία μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, όπως με τι ακριβώς ασχολείται κάθε επαγγελματίας, τι σπουδές πρέπει να κάνει, τι προοπτικές έχει το κάθε επάγγελμα, τι δεξιότητες απαιτούνται, ποιες είναι οι προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος και πολλά άλλα.

 

Attachments:
Download this file (ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΙ.pdf)ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΙ.pdf[ ]1240 kB

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
238
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
154652

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα2
Χθες1
Εβδομάδα12
Month5
All7293

Currently are 3 guests and no members online

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2014

Εορτή 17ης Νοέμβρη 2014

Lesson plan Motion