3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας  ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.) για το τρέχον έτος 2016-2017 : «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Έτσι και το σχολείο μας αποφάσισε να υιοθετήσει αυτό το μήνυμα και να προσφέρει στους μαθητές του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε όποια ομάδα θέλουν (ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή βόλει), χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού για τη νίκη, μόνο για τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού και της συμμετοχής. Επισκεφθήκαμε το δημοτικό στάδιο Καλύμνου κι εκεί επιδόθήκαμε, μαθητές και κάποιοι καθηγητές, σε αθλητικά παιχνίδια. Στο χώρο του σταδίου συναντηθήκαμε με το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου και τα παιδιά των δύο σχολείων έπαιξαν μαζί και σε μεικτές ομάδες.

 

apofoithsh 011eratosthenis 016eratosthenis 041eratosthenis 075basket

Attachments:
Download this file (athl.pdf)athl.pdf[ ]674 kB

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ? όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.

 

Το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου τίμησε τη μέρα αυτή επισκεπτόμενο το δημοτικό γήπεδο Καλύμνου, όπου οι μαθητές σχηματίζοντας μεικτές ομάδες αγωνίστηκαν στο ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

apofoithsh 001apofoithsh 002apofoithsh 007apofoithsh 011apofoithsh 016

Περιπατητικές Διαδρομές

Μαθητές από τα τμήματα Β1 και Β2 (που παρακολουθούν ως μάθημα επιλογής την "Διαχείριση Φυσικών Πόρων") μαζί με μαθητές του 1ου Λυκειου (που παρακολουθούν το αντίστοιχο μάθημα) με τη συνοδεία καθηγητών και από τα δύο λύκεια, αποφάσισαν -όταν ο καιρός το επιτρέπει- να ακολουθούν περιπατητικές διαδρομές του νησιού μας τα κυριακάτικα πρωινά.Στη διάρκεια των διαδρομών τα παιδιά έχουν την ευκαιρία (πέρα από τη σωματική άσκηση) να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού μας και να μάθουν στιοιχεία για την χλωρίδα της περιοχής.

 

1η Διαδρομή: Ιταλικό μονοπάτι Πόθια- Βαθύ την Κυριακή 2/11/2012

 

bathy2

bathy1

 

2η Διαδρομή: Καντούνι -Άγιος Φώτης, την Κυριακή 9/11/2012

 

agios fotis

 

 

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
225
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
140401

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα0
Χθες2
Εβδομάδα11
Month7
All6933

Currently are 3 guests and no members online

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2014

Εορτή 17ης Νοέμβρη 2014

Lesson plan Motion