Εβδομάδα ασφαλούς διαδικτύου

Με αφορμή τη 10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου οργανώσαμε στο 2ο Λύκειο Καλύμνου τις εξής εκδηλώσεις:

1. Την Παρασκευή 8-2-2013 ενημερώθηκαν όλα τα τμήματα γενικής παιδείας, όλων των τάξεων, για τους κινδύνους που μπορούν οι έφηβοι να συναντήσουν στο διαδίκτυο και ειδικότερα σε ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης, ή κατά την είσοδό τους σε σελίδες ηλεκτρονικών αγορών, καθώς και για θέματα ηλεκτρονικής απάτης, σεξουαλικής παρενόχλησης ή εκφοβισμού στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση έγινε στη βιβλιοθήκη του σχολείου με την προβολή δύο παρουσιάσεων:

Επικοινωνία και ιδιωτικότητα (Τσιριγώτη Γεωργία) και Σελίδες παράνομου περιεχομένου (Φλωριανού Ελένη)

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουν το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε συναλλαγή τους.

2. Την Κυριακή 10-2-2013 η ενημέρωση έγινε σε γονείς, κυρίως, αλλά και μικρότερους μαθητές που θέλησαν να μάθουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να τους απειλούν. Δυστυχώς, λόγω καιρού, η προσέλευση ήταν μάλλον μικρή.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την ενημέρωση αυτή και να την εμπλουτίσουμε και με το θέμα της εξάρτησης και κατάχρησης του διαδικτύου από τους έφηβους, ένα θέμα που από τη συζήτηση φάνηκε να απασχολεί πολλούς γονείς.

Scansione20002

 

 

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
238
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
154664

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα0
Χθες2
Εβδομάδα0
Month5
All7293

Currently are 6 guests and no members online

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2014

Εορτή 17ης Νοέμβρη 2014

Lesson plan Motion