ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

"Διαδίκτυο: Δαίμονας ή Άγγελος;". Αυτό το θέμα πραγματεύτηκε στην ομιλία του ο κος Μιχάλης Βαφόπουλος, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συγγραφέας του βιβλίου "Πώς θα ζήσω με το διαδίκυο;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/3 στο σχολείο μας και απεθυνόταν στους μαθητές και των τριών τάξεων του λυκείου.

Αφού παρουσιάστηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά του διαδικτύου, έγινε διεξοδική αναφορά στις δυνατότητες που αυτό διανοίγει αλλά και στους κινδύνους που κρύβει τόσο για τους ανήλικους όσο και για τους ενήλικες χρήστες του.Με απλά παραδείγματα και τη βοήθεια προβολής P.Point οι μαθητές προβληματίστηκαν γύρω από τους τρόπους χρήσης του διαδικτύου μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας.

Θυμίζουμε πως η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στις ενημερωτικές δράσεις  της εβδομάδας ασφαλούς διαδικτύου στα πλαίσια των οποίων είχαμε πραγματοποιήσει τον περασμένο χρόνο στο σχολείο μας ενημερωτικές προβολές και συζητήσεις για το ασφαλές διαδίκτυο.

             Πως θα ζήσω με το διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
238
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
154661

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα0
Χθες2
Εβδομάδα0
Month5
All7293

Currently are 2 guests and no members online

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2014

Εορτή 17ης Νοέμβρη 2014

Lesson plan Motion