Ανακυκλώνοντας με..τέχνη

Κατά το σχολικό έτος 2011-2012 μαθητές της Β΄λυκείου συμμετείχαν σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα "Διαχείριση απορριμμάτων - Ανακύκλωση" με υπεύθυνους καθηγητές την κα Φλωριανού Ε. και τον κ. Τριαντάφυλλο Μ. Η προσέγγιση του θέματος ήταν περισσότερο βιωματική, με τους μαθητές να ευαισθητοποιούνται και να αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα,

 α) έκαναν εκστρατεία ενημέρωσης των εστιατόρων της Καλύμνου με διανομή φυλλαδίων και συζήτηση  για τη δυνατότητα ανακύκλωσης των τηγανέλαιων

σε ειδικούς κάδους συλλογής, που υπάρχουν στο νησί, ενώ παράλληλα τα παιδιά βγήκαν σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία πάνω στο ίδιο θέμα.


 

β) Έφτιαξαν στο σχολείο ανακυκλωμένο χαρτί αλλά και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από άχρηστα υλικά και τα διέθεσαν για την οικονομική ενίσχυση της εκδρομής τους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Μελέτης στην Κόνιτσα.

 

γ) Κατασκεύασαν στο σχολείο κομποστοποιητή και έμαθαν τα οφέλη από τη μετατροπή των οργανικών απορριμμάτων σε βιολογικό ενισχυτικό εδάφους (κομπόστ)

 δ) Επισκέφτηκαν τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του νησιού μας και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της

 ε) Οργάνωσαν ανταλλακτικό παζάρι με μια ποικιλία ειδών (είδη ένδυσης, είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, CD/ DVD)στον αύλειο χώρο του σχολείου με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

 στ) Δημιούργησαν στο υπόγειο του σχολείου ένα μικρό καλλιτεχνικό εργαστήρι, όπου κατασκεύασαν μικρά έργα τέχνης από σκουπίδια (αλουμίνιο, χαρτόκουτες, μπουκάλια κ.α.), τα οποία χάρισαν σε ειδική εκδήλωση στο τέλος της χρονιάς.

 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στο μενού "Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων", Δραστηριότητες 2012

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ Youtube:

 

http://www.youtube.com/watch?v=q3U1EYOwO54

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

https://www.dropbox.com/s/ifrt27gszqcw8mb/perivallontikh2012.avi

Ειδήσεις για εξετάσεις

Στατιστικά

Επισκέπτες
43
Άρθρα
238
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
19
Εμφανίσεις Άρθρων
154642

Μετρητής επισκεπτών

Σήμερα2
Χθες1
Εβδομάδα12
Month5
All7293

Currently are one guest and no members online

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2014

Εορτή 17ης Νοέμβρη 2014

Lesson plan Motion